Марафон Золотой Дракон 2021

Изображения

Подробная информация

Дата: 18 Сентября 2021 Суббота
Цена: 300 - 450 лей
Место: Orheiul Vechi

Описание

 
În cadrul parteneriatului comunității Run Moldova și a Rezervației Orheiul Vechi, cea mai populară competiție de trail running din Republica Moldova cheamă alergătorii la linia de START pe data de 18 septembrie 2021!

Sportivii vor avea la dispoziție trei curse:
CROSS (14km cu 250m D+),
Semimaraton (22km cu 400m D+)
Maraton (44km cu 800m D+)

Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi este o competiție organizată într-o locație unică, amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei - “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”.

Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN - amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic.
 
Urmează “Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjurul siluetei legendarului Dragon de Aur.
 
Evenimentul este desfășurat cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova!
Parteneri generali ai evenimentului sunt DOR Wines, TRAUMEEL S și DACIA Moldova.
 
Sportivii vor beneficia de suprizele partenerilor Garmin Moldova, Compania de Asigurări TRANSELIT, Aimo Sport, Relaxa Aromatherapy, Red Bull.
Un loc deosebit în cadrul acestui proiect îl au prietenii de la Logico Solutions - buni pe orice distanțe!
Pe traseu de sportivi vor avea grijă prietenii de la Fourchette.
Iar la finiș ne vor aștepta mâinile celor de la KinetoTerra - Centru de Recuperare Medicala!
Taxa de înregistrare va fi de 300 lei pentru distanța scurtă, 400 de lei pentru semi maraton și 450 pentru maraton.
În scurt timp vom deschide înregistrările!
!!! La cursă pot participa doar persoanele care au atins vârsta de 18 ani, sunt siguri de forma sa fizică și își asumă responsabilitatea, în totalitate, pentru propria condiție fizică, pe durata concursului și își exprimă această asumare prin semnarea declarației pe propria răspundere, la primirea kiturilor !!!

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?