Ethno Jazz Festival ediția XIX

Изображения

Видео

Подробная информация

Дата: 26 Сентября 2020, 19:00 Суббота
Цена: 200 лей
Телефон для справки: 068 999 608 / 060 889 089 (L-V, 09:00 - 17:00)
Прошедшие события
  • 25 Сентября 2020, 19:00 Пятница

Описание

Ethno Jazz Festival ediția XIX
25-26 Septembrie ora 19:00. Curtea Muzeului de Istorie

Program: 25 septembrie ora 19:00 / Muzeul Național de Istorie a Moldovei

  • Grégory Privat Trio (Franţa) proiecție
  • Trigon (Moldova) Live

26 septembrie 19:00 / Muzeul Național de Istorie a Moldovei

  • Marc Oselski trio (Moldova) Live
  • Ana Carla Maza Trio (Cuba, Spania ) proiecție
  • Vali Boghean Band (Moldova) Live

Parteneri : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Primăria municipiului Chișinău, Ambasada Franței, Alianța Franceză, Muzeul Național de Istorie
Parteneri media: Moldova 2, Europa Liberă, diez.md, locals.md, fest.md, afisha.md, mticket.md, Экономическое обозрение

Concertele vor fi difuzate on-line pe TV Moldova 2 și pe pagina festivalului.

PROGRAM:
Vineri, 25 septembrie


Grégory Privat - pian, vocal
Chris Jennings - contrabas
Tilo Bertholo – tobe

„Grégory Privat este o stea în plină ascensiune a jazzului european.”
„Tehnica superbă și măiestria perfectă a muzicii lui îl clasează deja printre cei mai mari muzicieni ale lumii." (Jazz Magazine, Franța)
Grégory este originar din Martinica, o insulă franceză de o frumusețe rară din estul Mării Caraibilor.

Muzica insulei este bogată și diversă, datorită rădăcinilor ce o leagă de cultura europeană și de tradiția calypso, amestecate cu elemente ancestrale din Africa,
Caraibii Amerindieni și din Asia de Sud.
Grégory Privat a absorbit tradiția muzicală a insulei, care a devenit una dintre componentele definitorii ale ADN-ului muzical al pianistului. După zece ani de pregătire clasică la pian, Privat a început să compună și să improvizeze, concentrându-se asupra jazzului ca principală formă de exprimare a personalității sale creatoare. După ce s-a mutat la Paris, a devenit cunoscut pe scena muzicii de jazz. Privat a conlucrat cu personalități ale scenei europene, precum Stéphane Belmondo, Rémi Vignolo și Guillaume Perret. În anii din urmă activează ca membru al ansamblului Liberetto, condus de muzicianul de talie mondială Lars Danielsson.

Grégory Privat a câștigat premii la „Montreux Jazz Festival” în 2008, și la „Martial Solal Competition” în 2010, premiul „Victoires du Jazz” în 2015 – în cadrul categoriei
„Revelaţia anului".
Împreună cu trio-ul sau, își continuă ascensiunea triumfală pe scena internaţională. În acest trio, Privat este susținut de Tilo Bertholo, maestru în abilitatea de a exprima
atât emoție, cât și energie ritmică, şi de Chris Jennings – licențiat de jazz la Universitatea din Toronto (B.A.), și absolvent de masterat în muzică (M.A.) la Conservatorul Regal din Haga.
Cântă în diverse proiecte ale ghitaristului Nguyên Lê și face parte din cvartetului lui Dhafer Youssef, alături de Marilyn Mazur, Nils Petter Molvaer și Enrico Rava. Este liderul grupurilor Chris Jennings Quartet , Country Jazz Trio, Duo Acoustic Jennings / Perchaud și Chris Jennings String Quintet.

Trigon (Moldova)

Anatol Ștefaneț – viola
Vali Boghean – instrumente aerofone, vocal
Dan Brumă – chitara
Gari Tverdohleb – tobe , percuție.

Formația Trigon a concertat în Austria, Mare Britanie, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Japonia, Latvia, Lithuania, Noua Zeelandă, Norvegia, Spania, Suedia, Elvetia, România, Italia, Portugalia, Slovenia, Croaţia, Canada... a cântat la: "Grenoble Jazz Festival" și la Sala Radio France International, "Savoie `d Jazz Festival" si Jazzycolors festival din Paris , Festivalul de jazz 22 Fabrik, Hamburg, „Make Music Stockholm”, London jazz festival,

Festival de jazz St. Wendel ”(Elveția),"North Sea jazz festival” (Olanda), Porgy & Bess, Viena, " Pulse "Festival din Londra și Montreal Jazz Festival " (Canada)
A scris 8 CD-uri editate în Franța, Germania, Rusia, România, Moldova, Belgia.
La acest concert Trigon va prezenta muzica al 9 album creat în perioada pandemiei.


Sâmbătă, 26 Septembrie

Marc Oselski trio

Mark Oselski - clape
Gheorghe Postoroncă - bas
Stas Poraico – tobe

Marc Oselski este un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău, Republica Moldova. A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani a înregistrat primul său album - "Rancho Moldova". Mark a fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind “Alex Calancea Band”, “Dan Balan” , “Zdob is zdub” , “Wallmark” și “Not an idol”. Ca și interpret de jazz a participat la câteva festivale de jazz precum “Sibiu Jazz Festival” “Braila Jazz Festival” și “Ethno Jazz Festival Chișinău” in cadrul “Alex Calancea Band” și “RED carpet trio”. Recent a înregistrat cel de-al 3-lea album al său “Places”. In prezent lucrează la următorul album cu Gheorghe Postoronca și Stas Poraico, cu care a lansat deja 3 video Single-URI. Toate albumele sale inclusiv și cel lansare se lucrează in prezent sunt creații proprii, pas cu pas șlefuird și ajungând la propriul stil.

Ana Carla Maza Trio (Cuba, Spania)

Ana Carla Maza - violoncel, vocal
Roger Mas – pian
Marc Ayza – tobe

Ana Carla Maza face primii pași pe scena professională sub tutela părinților săi (mama – ghitarista cubaneză Mirza Sierra, tatăl – renumitul pianist/compozitor chilian – Carlos Maza)

La vârsta de zece ani, Ana a debutat la Festivalul Jazz Plaza din Havana alături de tatăl ei, cu care a înregistrat cinci albume și a participat la turnee prin Europa (Italia, Belgia, Norvegia, Spania, Portugalia, România, Franța, Austria)

În 2009 Ana a câștigat două concursuri de muzică clasică la Barcelona și a primit Premiul Dagà pentru Excelența Artistică în Franța.
În perioada 2010-2011, ca solistă a Orchestrei Simfonice Europea Mediterránea, dirijită de profesorul ei Cristian Florea, a susținut mai multe turnee în Spania, interpretând muzica lui Tchaikovsky și Saint-Saens.
În 2012 s-a mutat în capitala Franței, pentru a-și continua studiile la Conservatorul din Paris și la Universitatea Sorbona IV.
Pe lângă efectuarea studiilor la Conservator, Ana a lansat proiectul său solo.
A înregistrat primele compoziții solo și le-a trimis la Festival des Jeunes din Paris Ici & Demain, care i-a acceptat candidatura, oferindu-i totodată primul concert solo la Sala de concerte Espace Pierre Cardin.
In 2012 Vincent Ségal a invitat-o, de asemenea, să cânte în duet la Opera Amphi din Lyon, unde au interpretat melodiile părintelui ei, Carlos Maza.
În 2014, după ce a obținut premiul DEM (Diplôme d'Etudes Musicales) la Conservatorul de la Paris, Ana Carla a plecat în turneu prin Franța alături de Jean Louis Aubert. Împreună au cântat pe cele mai importante scene din Franța, cum ar fi Teatrul Chatelet, Palais des Congres ...
În urma turneului, ea a primit o invitație de la Cite International des Arts din Paris pentru o reședință de creație artistică de 22 de luni.
În 2015 și 2016, Ana Carla a susținut peste 120 de concerte într-o perioadă de zece luni: turneu în Norvegia, concerte solo, sau cu familia, în duet cu părintele ei sau în colaborare cu alți artiști. A susţinut o serie de concerte de muzică camerală și cu orchestra simfonică PSPBB (Pôle supérieur d'enseignement artistique Paris Boulogne-Billancourt).
Ana a colaborat cu Louis Sclavis, Richard Galliano, Sarah Murcia, Moh Kouyaté, Kandia Kouyate, Theo Ceccaldi, Vincent Ségal, cu care a cântat pe scenele festivalurilor de jazz europene, cum ar fi Jazz sous les Pommiers, Jazz a Vienne, Jazz à Aix, Jazz a Junas, precum și Festivalul Jerash din Iordania, Festivalul Etnika din Slovenia și On the Roof din Amsterdam.


Vali Boghean Band
(Moldova)

Vali Boghean – instrumente aerofone, vocal
Sandu Daraban - chitara
Radu Tălămbuță - vioara
Valeriu Cașcaval - țimbal
Iulian Ursu - chitara
Gheorghe Postoroncă - bas
Garry Tverdohleb – tobe, percuție

Vali Boghean împreună cu band-ul său mereu au căutat formule noi în muzica live de calitate, iar jazz-ul a devenit o parte importantă din carieră muzicală lor de 10 ani, datorită tonalității atipice și ușor de metamorfozat se regăsește în vibe-uri de old ethno jazz.

Improvizația din jazz le oferă mereu spațiu pentru a se reinventa în muzică și a uimi publicul cu un material altfel gândit și simțit, iar ritmul din jazz a fost prins intuitiv încă de la primele încercări de a imita durerea umană, rupturile interioare și chemarea de a avea curajul în colaborări cu diferiți artiști/ instrumentiști scoate la suprafață seva dintre vechi și nou, valoros și profund, realitate și vis.

Atenție! Numărul biletelor este limitat. Scaunele vor fi amplasate în curtea Muzeului Național de Istorie la distanță de 1m și vor fi ocupate după dorința spectatorilor.

În contextul pandemiei, vă rugăm să respectați regulile de prevenire a răspândirii Covid-19:
Respectați distanța socială.
Dezinfectați mâinile cât mai des.
La intrare se va efectua termometria.
Accesul fără mască de protecție este interzis (Dacă uitați masca acasă - vă oferim noi una).
Accesul cu băuturi alcoolice este interzis.

Расположение на карте

Авторизация

Пожалуйста, введите Ваш e-mail и пароль:

Экспресс Регистрация

Введите Ваш e-mail и пароль:
Ваш емейл уже зарегистрирован на Fest.md. Хотите соединить ваши учетные записи?