VALSUL TANCURILOR

Imagini

Informații

Data: 9 Decembrie 2021, 18:30 Joi
Preț: 50 - 100 lei
Telefon Informații: (022) 20 28 90 / 069416078
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:VALSUL TANCURILOR
Începutul evenimentului:9 Decembrie 2021, 18:30
Evenimentele trecute
  • 28 Octombrie 2021, 18:00 Joi

Descriere

Premiera 24.11.2020

"Spectacolul, în premieră, se numește Valsul tancurilor, ceea ce m-a intrigat pe mine, om cu vână de militar, dar și participant la războiul de pe Nistru, mai ales că aflasem subiectul chiar de la autoare – Irina Nechit, poet, dramaturg și publicist.

Cunosc bine cele întâmplate la Nistru în războiul din 1992 și mă gândeam: să văd ce poate spune o femeie (lirică) despre acele evenimente. Am văzut, iar cele văzute (dar și auzite) m-au impresionat. Sincer vorbind, începutul piesei, mie, bătrânul în toate, mi s-a părut cam prea obișnuit. Dar desfășurarea subiectului și a atmosferei artistice a fost într-o agreabilă ascensiune, astfel încât, la „închiderea cortinei”, spectatorii s-au ridicat în picioare, aplaudând. Nu s-a aplaudat pentru respectarea unei etici tradiționale, ci pentru succesul piesei, care, de altfel, este regizată de Alexandru Grecu – „epitropul” Teatrului Satiricus Ion Luca Caragiale.

Nu sunt un critic de artă teatrală, dar mi-a plăcut, ca spectator, intercalarea subiectelor într-o idee – în fața morții trebuie să fim corecți. Apropo, în piesă anume Moartea îi face pe dușmani, dar și pe turiști (Brad Pitt, venit la Coșnița să cumpere un tanc) să vorbească limba dintotdeauna de pe malul Nistrului – româna.

Valsul tancurilor e un dans al realității cu ficțiunea. E un „dans” reușit în combinația a două talente cunoscute – Irina Nechit și Sandu Grecu.

Felicitări, dragi colegi!"

Gheorhe BUDEANU, jurnalist

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele acte:

  • Certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital).
  • Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore;
  • Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore;
  • Certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației

Unul din aceste acte va fi prezentat obligatoriu împreună cu un ACT DE IDENTITATE pentru confirmare.
Ne pare rău de situația în care ne aflăm și ne cerem scuze pentru incomoditate!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?