Maratonul Dragonul de Aur

Imagini

Informații

Data: 22 August 2020, 12:00 Sâmbătă
Preț: 250 - 400 lei
Locul:Orheiul Vechi (Butuceni)
Evenimentele trecute
  • 3 August 2019, 12:00 Sâmbătă

Descriere

Cea mai populară competiție de trail running din Republica Moldova cheamă alergătorii la linia de START pe data de 22 august 2020! Sportivii vor avea la dispoziție trei curse: CROSS (14 km cu 250 m D+), Semimaraton (22 km cu 400 m D+) și Maraton (44 km cu 800 m D+).

Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi este o competiție organizată într-o locație unicală, amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei - “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”.

Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN - amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euroasiatic.

Urmează “Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjorul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Toate evenimentele Run Moldova din anul 2020 sunt desfășurate cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova!

Rezervare bilete
Regulamentul

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?