Dante’s Hell Backyard Ultra 2020

Imagini

Informații

Data: 28 Martie 2020, 10:00 Sâmbătă
Preț: 450 lei
Evenimentele trecute
  • 2 Noiembrie 2019 Sâmbătă

Descriere

Dante’s Hell Backyard Ultra. Află câte cercuri are infernul tău.

Cu siguranță atunci când a scris Divina Comedie, Dante Alighieri urmărea scopul să inspire omenirea la dragoste și viața fără frică. Însă nici prin gând nu i-a trecut că opera sa ar putea inspira un grup de alergători din Moldova să organizeze unul din cele mai complexe și dure eveniemnte sportive – Ultra—trailul Dante’s Hell Ultra.

Competiția, care se va desfășura în prima decadă a lui Noiembrie 2019, va reuni alergători de anduranță, în încercarea de a depăși propriile limite și a afla Câte cercuri are infernul fiecărui din ei.
Cursa, de tip circuit, va avea loc în Suruceni, Ialoveni, pe o distanță de circa 6 km, cu diferența de nivel de 175 m. Startul fiecărui cerc va fi dat la oră fixă. Alergătorii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a parcurge cercul și a ieși la startul următorui cerc. Astfel, dacă sportivul finisează cercul în 45 minute, el va avea 15 minute pentru a se odihni și alimenta, dacă finisează cercul în 50 minute – 10 minute pentru pauză etc.

„Sîntem siguri că printre membrii comunității RunMoldova și în afara ei sunt mulți doritori de a-și testa propriile forțe și rezistența psihologică. Dante Hell Ultra este perfect atât pentru dânșii, cât și pentru noi – ca organizatori. Traseul este unul pitoresc, de tip trail, cu urcări și coborâri, teren accidentat și o porțiune de asfalt. Vom sta la linia de Finiș până la ultimul alergător”, a precizat Sergiu Ipatii, autorul proiectului.

Ultimul alergător care va parcurge distanța fără concurenți, adică va alerga cercul în singurătate, va fi câștigătorul competiției.

„În februarie am testat ideea atunci când am organizat un eveniment închis, cu doar 20 de participanți. Atunci, câștigătorul a rezistat 16 cercuri – deci 96 km. Sperăm că de data aceasta recordul va fi cel puțin dublat”, a punctat Iulian Bercu, unul din fondatorii RunMoldova.

Organizatorii promit deschiderea înregistrărilor pentru eveniment în curând, îndemnând alergătorii să urmărească pagina RunMoldova și site-ul organizației.

Bilete aici

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?