Carnavalul "Vara Chișinăuiană"

1

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 29 Iunie 2019, 17:00 - 21:00
Preț: Intrare liberă
Telefon Informații: 078 280 708

Descriere

Studioul Improvizaţiei Teatrale Zao  vă învită la al 11-lea Carnaval modern VARA CHIŞINĂUIANĂ - 2019 ”Dialogurile cu râul” Actorii și spectatorii joacă împreună pe malul râului Bâc

Creăm un nou carnaval. Transformarea creativă a Chișinăului acum și aici.
În acest an ne atingem de izvoarele orașului, de râul, care mai e încă cu noi. Ce vrea el să ne povestească? Ce subiecte, sensuri și senzații se vor descoperi în improvizațiile de pe mal?
Carnavalul a fost dintotdeauna o căutare a realului, cand sunt real eu, și ceilalți sunt reali, și lumea e reală. Și avem despre ce vorbi cu el, putem colabora.
Visul despre armonia, pe care umanitatea o afirma în jocul public teatral comun.
Toate acestea și au loc la carnavalul de la Chișinău, asta facem și noi pe străzile orașului prin intermediul unor mini-nuvele teatrale spontane, mini-balete, mini-opere, în care participă și actorii, și spectatorii, și Chișinăul.
Сhiar în timpul carnavalului, se organizează mici training-uri actoricești, care ajută doritorii să stăpînească improvizația liberă, să găsească un personaj unic și să aleagă pentru el nu numai un nume, dar și un costum (din colecția noastră de călătorii).
Iar pe urmă toți împreună vom duce un dialog de joc cu Chișinăul, cu imaginea sa adevărată, minunată, și armonioasă, care așa de simplu și așa de ușor se manifestă în mediul carnavalesc.
Aceasta nu-i doar o posibilitate de a-ți dezvălui potențialul creator, e deasemenea o posibilitate să-l folosești într-un proces cultural unic al epocii noastre, de care se ocupă activ teatrul modern – renașterea jocului carnavalesc.
De ce să nu ne transformăm orașul în una din capitalele carnavalești ale lumii, doar așa ceva încă nu există?
Experiența de 11 ani a noului carnaval din Chișinău demonstrează, că aceasta-i real.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?