Grădina Botanică și Vivariu

8

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Descriere

În conformitate cu Hotărârea Nr. 6 din 10.03.2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, privind evoluția situației epidemiologice și prevenirea infecției cu COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a emis Ordinul nr. 293 din 10.03.2020, prin care se interzice organizarea și desfășurarea manifestărilor și evenimentelor din Muzee, în perioada 11 martie – 1 aprilie 2020, cu participarea unui număr mai mare de 50 persoane.
Termenul stabilit va putea fi revizuit, în funcție de situația epidemiologică din țară.
Astfel, anunțăm suspendarea vizitelor grupurilor de turiști, precum și a tuturor evenimentelor cultural-educative (vernisaje, ateliere, târguri) și științifice (conferințe, simpozioane, lecții etc).
Sălile expoziționale ale Muzeului rămân deschise și pot fi vizitate individual, cu respectarea măsurilor de protecție în spațiile publice.
Insistent rugăm, persoanele care au călătorit recent în țări cu grad sporit de risc, să se abțină de vizitarea Muzeului.

Activitățile planificate vor fi reprogramate.
Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Vivariu a fost creat în anii 2000-2008 în Cadrul Grădinii Botanice a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală în colaborare cu Fundaţia pentru Ocrotirea Păsărilor. Prezintă o expoziţie permanentă de păsări rare, decorative şi exotice, peşti şi reptile. A fost deschis pentru publicul vizitator la 18 mai 2008. Accesul este din strada Maria Cibotari, 7.

Grădina Botanică a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost înfiinţat la începutul secolului XX, în baza grădinii-parc, plantate pe acest teritoriu la mijlocul secolului al XIX-lea, cu scopul de a prezenta la scară redusă flora spontană din toate zonele Basarabiei. Creată ca o parte indispensabilă a Muzeului, Grădina Botanică completează „pe viu” expoziţiile muzeale.
Având o suprafaţă de 0,75 ha, ea include sectoare ce reprezintă tipurile principale de vegetaţie silvică, de stepă, acvatică şi paşustră de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv plantele rare şi pereclitate. Un sector aparte reprezintă plantele decorative.

În cadrul Grădinii Botanice se află arbori incluşi în lista monumentelor naturii ocrotite de stat, un foişor de lemn şi un havuz construit în anul 1889 de către arhitectul Alexandru Bernardazzi, incluse în lista monumentelor de arhitectură de importanţă naţională.

Graţie valorilor pe care le deţine Grădina Botanică a muzeului a fost declarată monument de arhitectură peisagistică şi înscrisă în lista ariilor naturale protejate de stat.

Este amplasată: între străzile Maria Cibotari – Sfatul Ţării – Mihail Kogălniceanu.
Accesul pentru publicul vizitator este din strada Maria Cibotari, 7.

Program:

11.00:18.00, în fiecare zi
zi liberă – Luni, Marți
telefon: 022 24 10 20, 079142068, 079587532

Taxa de intrare:

Preșcolari și invalizi: gratuit
Elevi: 10 lei
Maturi: 20 de lei
Fotografiere: gratuit

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?