Training - Cum înțelegem comportamentele copiilor

Imagini

Informații

Data: 4 Noiembrie 2017, 10:30 - 17:00
Preț: 220 lei
Telefon Informații: 068 999 608 / 060 889 089
Locul:Liceul Academiei de Științe a Moldovei

Descriere

Vă invităm la următorul training din Programul ”Profesori Inspirați 2017 - 2018”.

Copilul oscilează între două lumi foarte importante în dezvoltarea lui. Lumea familiei care îl ajută să gestioneze ceea ce trăiește și de unde învață cum se relaționează și lumea școlii unde copilul pune în practică ceea ce a învățat până atunci și adună abilități, atitudini, cunoștințe care să îl ajute să își construiască propria viață.
Când cele două lumi se întâlnesc și lucrează împreună, cel care are de câștigat este copilul. Pentru că schimbul de informație și de cunoștințe între cele două lumi este necesar pentru dezvoltarea holistică a copilului.

Ca și părinți atunci când copilul vine în viața noastră, pornim într-o călătorie care ne va duce pe multe drumuri ale propriei noastre vieți emoționale, într-o călătorie de cunoaștere și de acceptare a ființei noastre interioare și descoperirea modului în care se dezvoltă ființa umană.
Ca și orice călătorie inițiatică, ea va avea perioade de euforie și bunăstare și perioade când vom întâlni obstacole pe care vom învăța să le gestionăm.
Dacă în primele luni de viață suntem foarte centrați pe ceea ce avem de făcut acum, pe ocrotirea copilului și acceptarea noii noastre vieți, lucrurile se schimba cu cât copilul crește și devine activ în mediul nostru. Datorită unor idei preconcepute, a unor modele învățate sau trăite, reacțiile noastre la comportamentele copiilor diferă de la o vârstă la altă și de la un moment la altul. Câteodată ne este mai ușor să gestionăm ceea ce se întâmplă, câteodată este mai greu si ceea ce facem nu ajută deloc copilul..
Cu toții știm că educația, așa cum o știm noi, pornește de la niște premize clare. Suportând consecințele acțiunilor noastre, învățăm ce este bine și ce este rău.

Dar oare asta este adevărat? Care este variantă care se apropie cel mai mult de inima voastră?

  • Consecințele acțiunilor trebuie să fie aplicate de persoane din exterior sau sunt urmări logice ale faptelor (principul cauza – efect)?
  • Copilul poate să crească un adult responsabil fără pedepse și fără recompense?
  • Trebuie să fim noi cei care le arătăm consecințele acțiunilor lor sau acestea trebuie să rezulte din urmările faptelor?

Toate aceste întrebări sunt în mintea fiecărui părinte. Și fiecare părinte pornește de la premiza că își dorește ce este mai bine pentru copilul lui.

Atunci când copilul vine la școală, scopul cadrelor didactice este același. Să ghideze copilul astfel încât acesta să își atingă și dezvolte potențialul lui. Pentru că rolul dascălului nu este doar de a livra cunoștințe, dar de a livra modele de relaționare, de analiză și a dezvolta abilități de viață. Și suntem conștienți că întrebările de mai sus sunt valabile și atunci când analizăm relația dascăl-elev.

Astfel, vă propunem un atelier unde să discutăm ceea ce se întâmplă cu copilul atât acasă, cât și în mediul școlar, mai ales că principiile aplicate nu sunt foarte diferite.
Și vom identifica împreună:

  • Ce modalități de comunicare duc la interpretarea greșită a situațiilor
  • Ce este comunicarea non-violentă și cum o aplicăm în relațiile noastre inter-umane
  • Dezvoltarea copilului de la 7 la 14 ani
  • Ce se ascunde în spatele comportamentelor și ce vrem să transmitem prin acțiunile pe care le urmăm
  • Cum încurajăm cooperarea copiilor
  • Cum devenim modele pe care copiii vor să le urmeze

Vom încerca să experimentăm cât mai mult practic aceste concepte teoretice. Să ne jucăm și să ieșim din zona noastră de confort. Pentru că joacă rămâne și în perioada adultă, cea mai eficientă formă de învățare și conștientizare.

Formator: Adriana Boros, educator parental, fondatoarea Clubului Părinților Conștienți și a comunității UpGrade în Educație.

PROFESORI INSPIRAȚI este un program de dezvoltare personală pentru profesorii din Moldova, conceput și derulat de Asociația ”Nicolae Dumitrescu” și comunitatea UpGrade în Educație. Am adus la un loc experiența de training a echipei de la Academia Nicolae Dumitrescu și preocuparea pentru dezvoltarea educației a comunității UpGrade în Educație și am creat acest program pentru a oferi profesorilor o serie de traininguri în care vă puteți reîncărca bateriile de inspirație și vă puteți descoperi și dezvolta abilități personale cum ar fi: inteligența emoțională, autocunoaștere, gestionarea eficientă a timpului, comunicare non-violentă, toleranță și deschidere, învățare eficientă. Deasemenea, vom avea traininguri despre psihologia copilului şi dezvoltare comunitară.
Programul este o continuare a şcolii de vară "Profesori Inspiraţi" din august 2017. Impresiile celor 20 de profesori din toată ţara care au participat (cererea pentru tabără a fost de 3 ori mai mare decât locurile disponibile), ne-a arătat o dată în plus cât de mult profesorii au nevoie de un astfel de program.

Trainingurile au loc o dată sau de două ori pe lună și de fiecare dată abordează o altă temă. Se adresează tuturor cadrelor didactice din instituții preșcolare, școlare și universitare, de stat sau private, inlcusiv centre de dezvoltare.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.md. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?